Teknolojide İlham Olan Kadınlar – Öğrenme Senaryosu

Ağaç Yaş İken Eğilir!🌱👩‍💻🚀💕🍀
Senaryomdaki gelecek hayali 1! 🤖Kız öğrencilerimizin teknoloji destekli meslekleri öncelikli kariyer alanı seçmeleri konusunda etki sağlayabilmek ve bu konuda farkındalıklarını arttırabilmek!.
Senaryomdaki gelecek hayali 2!🤖 Bilişim sektöründe çalışan kadın – erkek dengesinin sağlandığı bir ekosistem oluşturabilmeye giden yola katkı sunabilmek!.
Kız öğrencilerimizin ‘Bilişim sektöründe ben de varım!’ ‘Yazılımcıyım! Tasarımcıyım! Ağ yöneticisiyim‘ ve fazla geleceğin mesleklerinde #futureofwork👩‍🚀 #theworldabetterplace 🏜diyebilmeleri hayali ile oluşturduğum senaryomda; öğrenciler tarihte iz bırakmış, rol model teknoloji uzmanı kadınları ile tanıştılar. Onların hikayelerini içselleştirip, tasarımlarına yansıttılar. Tasarımlarını dijital ortamda yaparken her biri geleceğin mesleklerinin olmazsa olmaz bir parçası ‘Teknoloji’ ile bağlarını güçlendirdiler.
Yakın ve uzak gelecekte de var olacak mesleklere bakıldığında dijital yetkinliklerinin geliştirilmesi toplumun tüm fertleri için oldukça önemlidir. Eşitlik ve çeşitlilikle güzel ve etkili Dijital Dönüşüm! Özellikle son günlerde yaşadığımız Pandemi ile bu yaklaşımda gerçekleştirilmesi gereken Dijital Dönüşüm’ü oldukça olduğunu kanıtlayan bir gerçektir. Bu gerçek çerçevesinde daha çok kız öğrencimizin alan için gerekli bilgi ve becerilerle donatılması ve teknolojide kariyer yolundaki yürüyüşlerinin desteklenmesi çok ÇOK önemli ve değerlidir!

Senaryonun detayı için tıklayınız:

https://teachwitheuropeana.eun.org/learning-scenarios/influential-women-in-technology-ls-tr-330/