Cisco Bilişimde Kızlar Günü – 2019

GELECEK TASARIMCISI! BİLİŞİMCİ KIZLARIMIZ!

Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU)’nin (https://www.btk.gov.tr/itu)  inisiyatifi ile her yıl gerçekleştirilen “Bilişimde Kızlar Günü” etkinliklerine Bilişim Teknolojileri Alanı kız öğrencilerimiz ile 10 Mayıs Cuma günü Cisco İstanbul İnovasyon Merkezi’nde (http://www.itu.edu.tr/haberler/2018/05/08/dunya-devi-cisco-nun-10-inovasyon-merkezi-itu-ari-teknokentte) katıldık. Birçok firma ITU’nun organize ettiği “Uluslararası Bilişimde Kızlar Günü” etkinliklerine destek veriyor. Bu yıl öğrencilerimizin Cisco Inovasyon Merkezi’nde katıldığı etkinlikte; liderlerle kariyer sohbeti, verilen sorunlara çözüm ürettikleri gelecek çalıştayı, Cisco TelePresence Video Konferans üzerinden Amsterdam Cisco ofisine canlı yayın bağlantısı ile bilişim sohbetini kapsayan etkinlikler düzenlendi. Etkinlik kapsamında kız öğrencilerimiz, bilişim sektörünü daha iyi anlama ve üst düzey yöneticilerle tanışma fırsatı yakaladılar.

Kız öğrencilerimizin  ‘BİLİŞİM SEKTÖRÜNDE BEN DE VARIM!’ ‘YAZILIMCIYIM! TASARIMCIYIM! AĞ YÖNETİCİSİYİM‘ ve fazlasını diyebilmeleri için düzenlenen ‘BİLİŞİMDE KIZLAR GÜNÜ‘ etkinliği ile sektöre dair kişisel farkındalıklarını geliştirdiler. Sektörde ‘BİLİŞİMDE İŞ GÜÇÜ EŞİTLİĞİNİ‘ yaratmak adına liderlerden deneyimlerini ve kendi kariyer planlarını oluşturmalarına dair tavsiyeler dinlediler!

Tüm dünyada gerçekleştirilen ‘Bilişimde Kızlar Günü’ etkinliklerdeki amaç; kız öğrencilerimizin bilişimi öncelikli kariyer olarak seçmelerinde etki sağlayabilmek ve etkin olabilmektir. Bilişim sektöründe çalışan kadın – erkek dengesinin sağlandığı bir ekosistem oluşturabilmek değerli amaçlardandır.

Bilişimde Kızlar Günü” etkinleri toplumsal iş gücü eşitliği konusunda farkındalık ve kadının bilişim dünyasında daha etkin yer almasına olumlu katkı sağlamaktadır. Ayrıca; düzenlenen etkinlikler öğrencilerimize gelecek vizyon kazandırma anlamında da önemlidir. Yaşadığımız dönemde Bilişim Teknolojileri alanında oldukça fazla nitelikli iş gücü ihtiyacı bulunmaktadır. Yakın ve uzak gelecekte de var olacak mesleklere de bakıldığında Bilişim Teknolojileri Alanı yine ‘Geleceğin Meslekleri’ içersinde ön plana çıkmaktadır. Bu gerçek çerçevesinde daha çok kız öğrencimizin alan için gerekli bilgi ve beceri ile donatılması acil ve elzemdir.